Bunkertoren Eindhoven
Interieurontwerp Bunkertoren

INTERIEURONTWERP EINDHOVEN

Voor de meeste Eindhovenaren is het een bekende naam; de Bunker. Dit was ooit dé plek voor een bruisend studentenleven van vele generaties TU/e-studenten. Deze robuuste Bunker krijgt momenteel een tweede leven in de vorm van een 100 meter hoge woontoren, die naar boven toe steeds ranker en opener wordt. De groene zone rond de Dommel wordt doorgetrokken in een prachtig park rond de woontoren. (Voor meer info check https://bunkertoren.nl/)

En voor dit prachtige ontwerp van Powerhouse Company mag Studio Lime een interieurontwerp maken voor een appartement op de 28e etage voor dit gezin van 3 personen. Hoe gaaf?

Bunkertoren_plattegrond_ontwerp-studiolime

KLEURENPLAN

Onze kleurplannen zijn altijd geïnspireerd op de natuur, met de opdrachtgever als uitgangspunt. Omdat wij als mensen ons zo goed voelen in een natuurlijke setting, proberen we dat gevoel naar de gebouwde omgeving te brengen. Dit zorgt ervoor dat je tot rust komt op je woon,- of werkplek. Deze manier van ontwerpen heet biophilic design.

In dit geval zijn de opdrachtgevers echte strandliefhebbers. Een vakantie zonder de zee te hebben gezien is voor hun geen vakantie. Logisch dus dat ik een beeld van de zee heb gebruik als inspiratie voor het kleurenplan.

ONTWERP

De ruimtelijke indeling mag nog gedeeltelijk worden aangepast dus de badkamer is 'open' gemaakt. Hierdoor creëer je een vrije doorstroom naar de master bedroom. Het bed is met het zicht naar buiten geplaatst, uiteraard vanwege het waanzinnige uitzicht dat je hebt vanaf deze hoogte.

Bunkertoren_badkamer1_ontwerp-studiolime
Bunkertoren_badkamer_ontwerp-studiolime
interieur appartement Bunkertoren

WERKKAMER

Om een aparte werkruimte te creëren is gekozen om, door middel van een stalen pui, de woonkamer wat te verkleinen. Zo ontstaat een intieme werk/studeer kamer waar je ongestoord kunt werken maar die toch openheid behoud en zorgt voor contact met het woongedeelte.

Bunkertoren_werkkamer

OPEN KEUKEN

De ruimte leent zich uitstekend voor een groot kookeiland dat ook nog eens heel goed aansluit bij de interesses van de toekomstige bewoners. Een flinke achterkast met een grote oven en een wijnkoeling in het middenblok alsook de barkrukken aan het eiland gaan gegarandeerd zorgen voor heel wat uren kookplezier en gezelligheid.

Bunkertoren_keuken1
Bunkertoren_keuken2

De bouw van de Bunkertoren is al begonnen maar het duurt nog wel even voordat de 28e verdieping aan de beurt is en de oplevering van dit appartement een feit. Tot die tijd kunnen we nog finetunen en details bepalen. Maar de grote lijnen zijn alvast inzichtelijk gemaakt in dit interieurontwerp.

Woonkamer Bunkertoren appartement
Interieur appartement Bunkertoren Eindhoven

Kunnen we jou helpen met een interieurontwerp dat past bij jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek: lianne@studiolime.nl

Over de schrijver
Al bijna 20 jaar ontwerp ik interieurs, vooral voor zakelijke klanten, onder de naam Studio Lime. Vanaf 2017 ben ik me gaan specialiseren in biophilic design omdat dit zo past bij wie ik ben; een natuurliefhebber met een drive om de aarde beter achter te laten voor onze kinderen. Dit helpt mij om nog betere, duurzame interieurs te ontwerpen. Plekken die rust uitstralen maar ook een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de gebruikers. Waar mensen graag willen zijn!
Reactie plaatsen