Appartement in Pontsteiger, Amsterdam
28 augustus 2018 

Appartement in Pontsteiger, Amsterdam

INTERIEURONTWERP APPARTEMENT PONTSTEIGER


Begin 2018 is Studio Lime gevraagd om mee te helpen bij het inrichten van een appartement in de iconische Pontsteiger in Amsterdam, welke casco zou worden opgeleverd.


BLIKVANGER

Pontsteiger is een van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam, ontworpen door architectenbureau Arons & Gelauff. Gelegen direct aan het IJ op de kop van de Houthaven. Op 60 meter hoogte begint het imposante `brugdeel’ van acht verdiepingen, met uitzicht tot aan de kust. Pontsteiger maakt op zijn beurt zelf deel uit van het uitzicht van Amsterdammers. De imposante afmetingen en het glansrijke uiterlijk maken het gebouw tot een nieuwe blikvanger van de stad.


ONTWERPFASE

En in dat prachtige bruggedeelte, op de 19e verdieping mag ik dus meehelpen om dit appartement van 335m2 in te richten. En hoewel ik eigenlijk geen particuliere opdrachten meer doe, was dit een vraag van een dierbare klant van mij met wie ik ook een hotelproject samen heb gedaan. En tegen zo'n gave opdracht zeg je natuurlijk geen nee!

TOTAALPLAN

Een impressie van het ontwerpproces, verwerkt in een totaalplan, dat samen met de opdrachtgeefster tot stand is gekomen.
Vloerenplan Pontsteiger

Keuken plattegrond Pontsteiger

Aanzicht keuken Pontsteiger
Aanzicht keuken Ponsteiger rechts
Aanzicht kookeiland Pontsteiger

Plattegrond badkamer Pontsteiger
Badkamer 1 Pontsteiger
Badkamer 2 Pontsteiger
Home cinema Pontsteiger
Hang en sluitwerk Pontsteiger

En ook heel bijzonder; een sauna die zo groot is als een kledingkast, maar uit kan schuiven tot een volwaardige wellness-ruimte. Hoe gaaf?!

Video Klafs sauna

Kortom, een fantastisch project om aan te werken. Ik kan niet wachten om straks alles bij elkaar te zien komen tot één geheel. Voor meer info over de Pontsteiger klik hier.

Work in progress

Over de schrijver
Al bijna 20 jaar ontwerp ik interieurs, vooral voor zakelijke klanten, onder de naam Studio Lime. Vanaf 2017 ben ik me gaan specialiseren in biophilic design omdat dit zo past bij wie ik ben; een natuurliefhebber met een drive om de aarde beter achter te laten voor onze kinderen. Dit helpt mij om nog betere, duurzame interieurs te ontwerpen. Plekken die rust uitstralen maar ook een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de gebruikers. Waar mensen graag willen zijn!
Reactie plaatsen