IN DE MEDIA

Diverse publicaties in de media van de afgelopen jaren


Podcast Minds of the Masters                                                                                                     

10 november 2023 

Ik was te gast in de podcast "Minds of the Masters" van Álvaro en Pato. Twee jonge Spaanse gasten met een heerlijk aanstekelijk enthousiasme waardoor het een erg leuk gesprek werd. Over alle voordelen van biophilic design in je werk en in je leven.Interview over biophilic design in Interior Business Magazine

1 november 2023

Na de zomer had ik een heel mooi interview met Monique van Empel over biophilic design en mijn nieuw opgerichte platform Biophilic Design Academy. Wat is biophilic design eigenlijk precies, wat kun je ermee als ontwerper, wat is mijn doel met de Academy, hoe overtuig je klanten? Dat het een echte game-changer is in de wereld van design en architectuur en nog veel, veel meer! Maar liefst 6 hele pagina's...

null

null

null

null

null

null

Column in Designspecial Misset Horeca                                                                                                            

1 november 2023  "Eén met de natuur"

Afgelopen zomer spendeerde ik een dag bij Bambu Indah, een ecologisch resort midden in de jungle van Ubud, Bali, aan de voet van de Ayung rivier. Ik had deze bijzondere plek leren kennen door een Balinees architectenburo. Dat bureau gebruikt nog de eeuwenoude methode van bouwen met bamboe en vertaald dit naar hedendaagse architectuur. Een van de projecten was het Bambu Indah resort.

De dag op het resort was ik één met de natuur. Vanaf de aankomst tot het vertrek word je ondergedompeld in natuurlijke elementen waarbij alle zintuigen meedoen. Van de bamboe houten lift waarmee we 50 meter omlaag de grot in gingen tot de wierook geuren en de geluiden die je constant overal omringen en betoveren: het ruisen van de rivier en de geluiden uit de jungle zijn continue aanwezig. Alles is erop gericht om je te laten ontspannen.

Ook verbouwen ze het eten dat ze serveren in het restaurant in eigen groente en kruidentuin, voedselbos en de omliggende rijstvelden, en dat proef je! Puur natuur op je bord.

Natuurlijk is het makkelijker om zoiets te creëren in een omgeving als Bali; de basis klopt al helemaal en het weer werkt ook mee. Maar dat wil niet zeggen dat je de natuurlijke elementen die ze hier toepassen niet gedeeltelijk over kunt nemen. Je kunt ook in Nederland interieurs ontwerpen die dit intense gevoel van connectie met de natuur kunnen bewerkstelligen met lokale elementen en materialen. Juist in onze westerse wereld is het zo nodig om die verbinding weer te voelen omdat het goed is voor ons fysieke en mentale gezondheid.

Als ik iets geleerd heb tijdens deze reis dan is het wel dat ze in Indonesië nog ontzettend dicht bij de natuur staan. En ik geloof niet dat het toeval is dat bij deze ontzettend lieve mensen een glimlach nooit ver weg is…in verbinding staan met de natuur maakt echt gelukkiger!

null

Interview met Susan Smit voor Brainport Radio                                                                                                        

26 oktober 2023 

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven was ik de hele week te gast bij Be-Max office concepts in gebouw de Donna op Strijp-S. Hier werd ik benaderd voor een radio interview over mijn missie met de Biophilic Design Academy, de prachtig ingerichte plek en hoe biophilia kan bijdragen aan de gezondheid en welzijn van gebruikers van deze ruimtes.

(En ontdekte ik dat ik wel heel veel met mijn handen praat 😂)
Interview met Jules Annink van Quick Business Review                                                                                                        

6 juni 2023 

Bekijk hier het hele interview dat Jules met mij deed over de vele voordelen die biophilic design heeft op de gezondheid van werknemers. Hoe kun je talent aantrekken, ziekteverzuim naar beneden halen en zorgen voor een gezonde & inspirerende omgeving. En dat hoeft helemaal niet door rigoureus te gaan verbouwen, het kan ook met kleine aanpassingen die eenvoudig te implementeren zijn.


Ik ben lid van The Biophilic Society 🌿                                                                                                            

24 mei 2023 

"Reconnecting with nature will save our society" - The Biophilic Society

De Biophilic Society is een wereldwijd netwerk (een levend systeem) van biophilic liefhebbers, experts, onderzoekers en professionals die ernaar streven en werken om biofilie en biofiel ontwerp centraal te stellen in het gesprek over regeneratief ontwerp, en de voorwaarden scheppen voor grootschalige implementatie.


Doe ook mee door het Biophilic Society Manifest hier online te ondertekenen!

#BiophilicSociety is een initiatief van #LivingFutureEurope

null

Ronde tafel gesprek Satelliet - Sensory

15 mei 2023

"Er schuilt een hele wetenschap achter het naar binnen halen van planten, maar ook patronen en systemen vanuit de natuur"


Voor het magazine van Satelliet meubelen Proef! ben ik gevraagd deel te nemen aan een ronde tafel gesprek over het beïnvloeden van het onderbewustzijn van gasten in de horeca. De tafel was echter niet rond maar wel heel lang....en er werd van alles op geprojecteerd. We waren te gast bij Dinner in Motion in Eindhoven; een 360 graden belevingsrestaurant waar de zintuigen flink geprikkeld worden.

Het werd een boeiend gesprek onder leiding van Renske Schriemer. De foto's zijn gemaakt door Fred Sonnega.

null

null

null

null

Finalist European Biophilic Design Award                                                                                                            

14 april 2023 

Blij en trots mogen wij bekend maken dat Studio Lime 1 van de 5 finalisten is voor de Stephen R. Kellart Biophilic Design Award!!! We hebben ons project CoffeeLab Breda ingestuurd voor deze awards.

Dit is wat de internationale jury erover te zeggen had:
🌱 Fun installation of indoor plants that creates almost a ceiling of hanging plants and incredible amounts of indoor plants continues into the workspaces.
🌱 Good use of nature themes including use of green colors on fabrics, botanical print wall decor, wood table surfaces.
🌱 Good example of how interior design elements can provide a biophilic makeover to an existing space.

Er waren 107 inzendingen uit 25 landen dus bij de beste 5 horen is best een prestatie, toch?

De award voor Europa en de rest van de wereld is gegaan naar Orga architect met het prachtige ontwerp van basisschool De Verwondering. Gefeliciteerd 🏆

null

null

Podcast Beyond Interior Design                                                                                                              

16 maart 2023 

Ik mocht een uur lang praten over mijn favo onderwerp; biophilic design in de podcast van Marc Müskens en Sven van Buuren van Institute of Interior Design.

We hebben het gehad over:
🌱 wat is biophilic design precies
🌱 wat kun je ermee in je interieur ontwerpen
🌱 hoe kun je het toepassen in je dagelijks leven

🌱 wat is de relatie tussen biophilic design en duurzaamheid
🌱 wat is de impact van biophilic design op de toekomst van interieurontwerp en architectuur

Het is een erg leuk gesprek geworden tussen 2 bevlogen vakidioten!

Klik hier voor de podcast of luister hem op jouw favoriete podcast platvorm.

Studio Lime interieur als decor voor fotoshoot

10 maart 2023


Hoe leuk is het als jouw interieurontwerp het decor is voor een fotoshoot? Satelliet meubelen heeft Café Restaurant Eindhoven ingezet voor hun productcatalogus van 2023. Verschillende plekken in het restaurant zijn gebruikt als achtergrond voor het presenteren van hun collectie meubels.

null

Interview op de site van de Horecava                                                                      

10 februari 2023

Vanwege ons ontwerp voor de Coffee Stage op de Horecava ben ik geïnterviewd over wat biophilic design kan betekenen voor horeca ondernemers. "Lianne Bongers van Studio Lime gelooft dat biophilic design de toekomst is en vertelt wat je hier als horecaondernemer mee kan."

Lees hier het hele artikel.

null

Interview in het magazine van de onderwijsbeurs NOT                                                                                                              

14 december 2022

Ter voorbereiding op mijn presentatie over biophilic design op de Nationale Onderwijsbeurs in Utrecht, heeft Esmee Weerden mij geïnterviewd over de effecten van biophilia op leerlingen en personeel in het onderwijs.

Klik op de afbeelding voor het hele artikel.

Recensie Volkskrant van Flow Yoga & Food
28 oktober 2022

Wat een mooie recensie heeft Hiske Versprille geschreven in de Volkskrant over het door ons ingerichte Flow in Delft! Het is een flinke lap tekst die voornamelijk over het voortreffelijke eten gaat maar ze schrijft ook een stukje over het interieur. Ik moest wel lachen om de term 'opvallend levenslustige bananenplanten'....Lees hier het hele artikel.

recensie Flow yoga & food

Interview met Action Coach Sander van de Pol op YouTube

15 november 2022

Een tijdje terug ben ik geïnterviewd door de sympathieke Action Coach Sander van de Pol voor zijn serie over ondernemers en hun verhaal. Erg leuk om een keer zo te reflecteren op je ondernemerschap en de keuzes die je hebt gemaakt en nog wil gaan maken. Dankjewel Sander, voor het mooie gesprek!

null

INTERVIEW IN VAKBLAD ARCHITECTENPUNT

10 oktober 2022

Voor de 2e keer mocht ik, samen met Tim Knubben deze keer, voor het vakblad Architectenpunt Interieur mijn visie geven op het thema balans. Het is een leuk gesprek geworden over de verschillen en overeenkomsten tussen Tim en mijzelf.

null

PROJECT OP DE SITE VAN ENTREE

8 september 2022


Flow Yoga & Food in Delft is volledig ontworpen volgens biophilic design

Aan de Groene Haven in Delft zit Flow Yoga & Food, een plek waar eten en yoga samenkomen. In het ene pand zit de yogastudio en in het andere pand zit de foodbar met een all-day-concept. Studio Lime tekende voor het design en richtte Flow Yoga & Food volledig in vanuit de principes van ‘biophilic design’. Eigenaren zijn Marjon Verhoeven en chefkok Bart Stotijn. Lees meer…

null

null

null

nullnullnullnullnull


INTERVIEW IN VAKBLAD ARCHITECTENPUNT

Architectenpunt Interieur - 17 maart 2022

Wat een mooi dubbel interview is het geworden in Architectenpunt Interieur. Met interieurarchitect Doreth Eijkens, die niet per se van de planten is. En ik, die geen project oplever zonder dat er (veel!) planten naar binnen zijn gehaald. Over mindset, duurzaamheid en roze muren! Klik op de afbeelding om het interview te lezen.

null

Column Misset Horeca

25 oktober 2021

TRAGE TRANSITIE BOVEN SNELLE SWITCH

Als je een nieuw bedrijf begint of heropent, is het gebruikelijk om tijdens de verbouwing de oude zaak dicht te gooien, de ramen af te plakken en na een aantal weken de nieuwe zaak te openen. Die lijkt dan in niks meer op de oude, want die zaak heeft het immers niet gered. Dit kan anders.

Met een beetje geluk is de oude inboedel verkocht, maar vaker belandt de totale inventaris op de stort, soms nog geen 4 jaar oud. ‘Dit gaan we anders doen’, dachten wij toen we in augustus het Eindhovense Usine kochten: een café-restaurant van 1400 vierkante meter inclusief alle meubels, waarvan sommige pas 3 jaar geleden zijn vernieuwd. We kwamen erachter dat veel mensen ook fijne, bijzondere, hartverwarmende herinneringen hebben aan het oude Usine. Dus wie zijn wij dan om dit af te wijzen? En te zeggen: ‘Dit was niet goed, weg ermee. Wat wij gaan doen is veel beter.’ Wij kiezen voor een trage transitie boven een snelle switch.

Transformatieproces
Mijn specialiteit als interieurontwerper is biophilic design; ontwerpen met de natuur als basis. In de natuur wordt alles hergebruikt, net zolang tot het vergaat. Wij kunnen veel leren van de natuur. We hoeven niet alles af te wijzen wat al even meegaat. Dit bracht ons op het idee om mensen mee te nemen in het proces van transformatie; van Usine naar Café Restaurant Eindhoven. Niet door ramen af te plakken maar door alles juist zichtbaar te maken. Sterker nog; door mensen deelgenoot te maken van het proces.

Niet af
Zo komt het dat half oktober in de Lichttoren in Eindhoven een café-restaurant opengaat dat er op het eerste gezicht niet heel anders uitziet dan het vroegere Usine. We gaan er vooralsnog alleen dingen aan toe voegen. Er komt een bakkerij, een (koffie)branderij en een brouwerij in. En we voegen een aantal biophilic designelementen toe, zoals materialen uit de natuur en veel levende planten (die symbool staan voor leven en groei). Maar dit is half oktober nog niet af.

Brouwketels
Het kan dus zomaar zijn dat je een kopje koffie geserveerd krijgt met het logo van Usine er nog op; eigenzinnig doorgestreept met daaronder Café Restaurant Eindhoven. De tafels die er niet meer perfect uitzien gaan we indekken met linnen-look tafelkleden en een stalen kastenwand wordt gevuld met een greenwall, ook goed voor de akoestiek. En als je dan aan je koffietje zit kun je ondertussen zien dat in het voormalige ‘Chambre d’Amis’ brouwketels worden gemonteerd. Dat is toch leuk om te zien? Waarom zou je dat wegstoppen?

Verantwoorde materialen

Natuurlijk hebben we een plan gemaakt hoe Café Restaurant Eindhoven er over 3-4 jaar uit moet komen te zien (minder industrieel, meer zachtheid) maar het is toch te leuk om telkens als je er komt weer iets te zien veranderen? Omdat meubels dan echt aan vervanging toe zijn, niet omdat we vinden dat het bij een nieuwe horecazaak zo hoort. En vanzelfsprekend kiezen we dan meubels en materialen uit die verantwoord gemaakt zijn, met aandacht voor het welzijn van mens en milieu. Want daar hebben wij als ontwerpers ook onze verantwoordelijkheid in te nemen.

null

Lianne Bongers is eigenaar van Studio Lime en oprichter van Biophilic Design Academy. Ze helpt bedrijven bij het ontwerpen van een interieur waar de gezondheid en het welzijn van de gebruiker voorop staan.

GEZOND GROEN

Zwembaden Plus – juni 2021

Steeds vaker weten journalisten mij te vinden als het gaat over biophilic design. En het blijft leuk om er over te vertellen omdat het zo dicht bij mij ligt en me aan het hart gaat. Ik geloof er zo in dat hoe meer mensen hiermee in contact komen hoe beter het is voor onze planeet. Immers als je bewust kunt voelen wat de natuur voor je doet, dan zul je er ook beter voor gaan zorgen en de natuur meer op waarde schatten.

Voor 2 Belgische magazines heeft Janneke Sinot mij geïnterviewd over wat biophilic design kan betekenen voor zwembad en sauna/wellness ruimtes.

null

"Biophilic design is de toekomst van ontwerpen"

null

GEZOND GROEN IN DE WELLNESS


Zwembaden Wellness Pro – juni 2021


“Meer groen in het interieur. Het is een uit Amerika en Engeland overgewaaide trend die ook in de Benelux niet meer te negeren valt. Je ziet hem terug in woonhuizen en bedrijfsgebouwen, maar bijvoorbeeld ook in de gezondheidszorg.

Vreemd is dat niet, want groen is gezond en geeft mensen een goed gevoel. Ideaal dus voor toepassingen in de wellnesswereld! We spraken interieurontwerper Lianne Bongers over haar specialisatie: ontwerpen met de natuur als basis.”
null

null


ON THE COVER OF….BOUWKWALITEIT

Bouwkwaliteit – juni 2021

‘Bouwkwaliteit in de praktijk’ is het vakblad van Cobouw dat wordt verspreid onder architecten en bouwkundigen. Ik ben hiervoor geïnterviewd door Katja van Roosmalen over biophilic design.

Het is zo leuk om mensen te enthousiasmeren voor biophilic design en nu ook echt te zien dat het steeds vaker goed opgepakt wordt. Door journalisten, architecten en collega interieurontwerpers. Immers, hoe breder het gedragen wordt hoe meer impact we samen kunnen maken!


null

"Gezond en natuurlijk ontwerpen"DESIGNTREND: GROEN IS DE TOEKOMST

Entree Magazine – januari 2021

Van schattige hangplantjes tot exemplaren met reusachtige bladeren en varianten van zijde: groen is de toekomst. Met dit artikel over natuurlijk en ‘biophilic’ design geven we vast een preview van het thema design in het trendmagazine Trending Topics 2021. De hele publicatie, met onze bijdrage lees je hier...


null

null

CoffeeLab Breda, co-working plekken in een natuurlijke omgeving

Kennisbijdrage Facilitair Journaal

Facilitair Journaal– juni 2020

Niemand weet hoe de toekomst van kantoren eruit gaat zien post-corona, maar we kunnen die wel zelf vormgeven. De vraag is wat we geleerd hebben van deze periode en hoe we dit geleerde in de praktijk gaan brengen? En kan biophilic design daarin een rol spelen?


HERSTELLEND VERMOGEN
De term biofilie betekent liefde voor het leven en de natuur als geheel. Biophilic design creëert omgevingen waarin veel natuurlijke elementen aanwezig zijn zoals planten, waterpartijen, organische vormen, frisse lucht, daglicht en natuurlijke materialen. Met als doel het herstellen van de band die wij als mens hebben met de natuur. Die connectie zijn we in de loop der tijd steeds meer kwijtgeraakt doordat we in verstedelijkte omgevingen zijn gaan wonen en er meer technologie ons leven is binnengekomen. Terwijl de natuur juist een enorm herstellend vermogen heeft, waar wij als (gestreste) mens zo wel bij varen. Lees meer…..

De meerwaarde van biophilic design in een post-covid wereld


Column voor Misset Horeca, 15 september 2020

Veel van de horecabedrijven waar we graag vertoeven zijn niet meer hetzelfde. De vertrouwde zaak waar we zo graag kwamen, is een ware vesting geworden waar je vooraf moet reserveren, handen ontsmetten, temperatuur opmeten en afstand houden. Dit alles staat haaks op waar de horeca voor staat; ongedwongen gastvrijheid en verbinding. Is biophilic design een oplossing?

Ook wij als ontwerpers worden uitgedaagd om na te denken over hoe wij met ons vak een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin we niet om covid-19, en alle gevolgen, heen kunnen. En dan heb ik het niet over kuchschermen en 1,5 meter-opstellingen, omdat ik ervan uitga dat deze tijdelijk zijn. Maar wel over duurzame, lange termijn oplossingen die de mens en zijn gezondheid en welzijn vooropstellen. Lees hier meer.

nullVormen, patronen en kleuren uit de natuur toegepast


null

Coffeelab Eindhoven terug op het CS


Publicatie Entree, 18 augustus 2020

Coffeelab heeft een leeg plekje bemachtigd op het centraal station van Eindhoven. Boven de ingang in de hal van Eindhoven Centraal heeft Coffeelab een inmiddels gesloten horecazaak overgenomen. Na vijf maanden zonder vestiging in Eindhoven is de koffiezaak vanaf zaterdag 5 september terug op een nieuwe locatie aan het Stationsplein.  Lees hier meer.

Geopend in het centrum van Breda: CoffeeLab


Publicatie Entree, 11 augustus 2020

Op de site en in het magazine van Entree staat een mooie publicatie over de opening van CoffeeLab Breda. “De focus van het interieur van deze nieuwe Coffeelab ligt op een biophilic interieur. Lianne Bongers van Studio Lime: “Simpel gezegd is dit het integreren van de natuur in het interieur, door de natuur letterlijk binnen te halen of door een natuurlijke omgeving te simuleren. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit goed voor de gezondheid is.” Lees meer…

null


15 jarig bestaan Studio Lime


November 2019


Een kleurrijk overzicht van de diverse gerealiseerde interieurprojecten van de afgelopen jaren. Gemaakt ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan op 15 november 2019. Op naar de volgende 15 succesvolle jaren!

Vaste columnist Misset Horeca


Column in Misset Horeca Interieur –  september 2019

Voor de zomer werd ik gevraagd of ik zin had om 2x per jaar een column te schrijven over mijn vak, mijn passie voor biophilic design,
de inspiratiereizen die ik regelmatig maak en mijn kijk op ontwerpen, sfeer en interieur, voor zover die interessant zijn voor de lezers van Misset Horeca.

Nu houd ik, naast dit alles, ook erg van schrijven dus ik hoefde er niet heel lang over na te denken. Hier lees je mijn allereerste bijdrage over hoe belangrijk het interieur eigenlijk is voor een horecazaak.

null


Entree magazine met ontwerp Theatercafé - maart 2019


null

Artikel Misset Horeca


Flexibel interieur in Theatercafé Den Bosch –  Januari 2019

Het Theatercafé, direct bij de entree van Theater aan de Parade in Den Bosch onderging een metamorfose. ‘Het interieur is kleurrijk, licht, comfortabel, vrouwelijk én flexibel’, zegt interieurontwerper Lianne Bongers.

De keywords voor het nieuwe Theatercafé waren: wereldkeuken, thee, wijn, foodsharing en open keuken. Lianne Bongers van Studio Lime maakte in samenwerking met Horeca Development een totaalplan voor alle horeca van Theater aan de Parade. Horeca Development was verantwoordelijk voor de routing, logistiek en het foodaanbod. Interieurontwerper Lianne Bongers richtte de horecaruimtes  van het theatercafé in. Lees verder….
null

Interview met mezelf


Passie pensioneert nooit  –  September 2017

Ik mocht mijzelf interviewen over mijn leven als creatieve professional in het kader van “passie pensioneert nooit”. Erg leuk om over deze vragen na te denken en hopelijk hiermee een inspiratie te kunnen zijn voor anderen om je hart te volgen, door te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt! Klik hier om het hele interview te lezen!null
null
De toekomst van interieur ontwerp


Misset Horeca   –  November 2018

Je loopt in het bos. Je hoort de wind zachtjes door de bladeren waaien. De zon kleurt het groen in allerlei tinten en na elke bocht is je zicht compleet anders. Rust overvalt je… Jammer dat we steeds meer tijd binnen doorbrengen. Het feit dat ‘buiten zijn’ ons welzijn verbetert, dringt door tot ontwerpers. Er is ook een naam voor: Biophilic Design. Wat is het en wat kan ik er als horecaondernemer mee?


Wat is Biophilic Design?

‘Het is best moeilijk om Biophilic Design kort en krachtig te omschrijven. Het is een vorm van ontwerpen en inrichten waarbij je ruimtes maakt waar het welzijn van de gast voorop staat. Om dat
gevoel van welzijn te maximaliseren, gebruik je de natuur en natuurlijke processen. Omdat mensen zich daarbij op hun best voelen. Lees meer ….


DeliXL - De wereld van food


Januari 2016

Wie droomt er niet van… Een succesvol horeca concept dat klopt van A tot Z? Erik van Gerwen en Marco Karssemakers hebben een manier bedacht – genaamd: de Eindhoven methode – waarop je ieder horeca concept kunt toetsen, maar ook nieuwe concepten kunt bedenken die kloppen als een bus. Mooi artikel waarin CoffeeLab als voorbeeld wordt genoemd van deze methode voor succes!  Lees hier meer...

null


null

Eigen Huis & Interieur


November 2015

EINDHOVEN – De designstad van Nederland rocks! Dat wisten wij natuurlijk al lang, maar nu heeft EH&I het ook ontdekt. Met een prachtige special over ‘onze stad’ waarin veel designers aan het woord komen (en waar je binnen kunt kijken!).

Maar leuker nog; met een fotoreportage over alle Eindhovense places-to-be en daar staat ons CoffeeLab ook prominent tussen! “Goeie koffie, een relaxte sfeer en een creatief concept”….daar wordt ik blij van!

null

Publicatie Inside Information    


juni 2013

Maar liefst 4 fullcolour pagina’s in het juni nummer van het vaktijdschrift Inside Information zijn er gepubliceerd van het Wipro kantoor dat Studio Lime vorig jaar mocht ontwerpen en inrichten op de High Tech Campus in Eindhoven.


Hoe maak je een leefbare omgeving voor een techneuten uit alle windstreken? Waar iedereen zich welkom voelt en prettig kan samenwerken? De natuur is altijd een grote inspirator, ook op dit project. Mooie grote ramen bieden al uitzicht op de groene omgeving van de High Tech Campus. Een kleine stap om die natuur ook naar binnen te halen. 


Bijvoorbeeld door de ontvangstbalie te voorzien van een 'ingebouwde' plant. En door een natuurprint te voorzien op de stand-alone werk units. Maar ook door ruimtes deels af te scheiden met de Alque van Vitra.nullnull


Eindhovens Dagblad ‘Watermens’  - april 2012


Een paginagroot interview in de nieuwbouw bijlage van het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad over hoe je overleefd in tijden van crisis. Een bijzonder stuk is het geworden dankzij Janneke Sinot en fotograaf Marc Bolsius!


null

Blog Eindhovens Dagblad


  April-Juni 2012

Ruim 13 weken lang heb ik een blog geschreven voor het woongedeelte van de site van het Eindhovens Dagblad. Elke week werd hier melding van gemaakt met een klein stukje met foto in de zaterdagkrant.


null

Barlife Magazine   


December 2009 - In Barlife Magazine een interview over de toepassing van kunst in de horeca.


null