COFFEELAB BREDA

COFFEELAB    |    LOCATIE BREDA     |     OPPERVLAKTE 330 M2     |     OPGELEVERD SEPTEMBER 2020

null

Genomineerd!!!!

Op 14 april 2023 is bekend geworden dat Studio Lime 1 van de 5 finalisten is voor de European category van de Stephen R. Kellert Biophilic Design Award met het ontwerp voor CoffeeLab Breda. Hoe geweldig? Van de honderden inzendingen over heel Europa horen wij bij de beste vijf! Dit is wat de jury zei: 


🌿 Fun installation of indoor plants that creates almost a ceiling of hanging plants and incredible amounts of indoor plants continues into the workspaces. 

🌿 Good use of nature themes including use of green colors on fabrics, botanical print wall decor, wood table surfaces. 

🌿 Good example of how interior design elements can provide a biophilic makeover to an existing space.

Op 4 mei 2023 wordt de winnaar bekend gemaakt in Washington US, en nee, daar ben ik helaas niet bij....Fingers crossed!

Werkplekken

Omdat bewegend beeld nog altijd meer zegt dan foto's. Deze video is onderdeel van de film die ik gemaakt heb om mee te kunnen doen aan de Biophilic Design Awards. Het laat vooral de fijne flex werkplekken zien waar je ongestoord in een inspirerende omgeving kunt werken. En jezelf op kunt laden aan alle natuurlijke elementen in deze ruimtes.


null

UITDAGENDE START


De omstandigheden rondom de bouw van deze 5e vestiging van CoffeeLab waren verre van optimaal; nog tijdens de crowdfundings actie brak corona uit. Op het nippertje is het minimale bedrag binnen gehaald en toen moest op 15 maart 2020 alle horeca dicht terwijl de schilders net waren begonnen….Dus een weg terug was er ook niet. Dan maar vol gas er tegenaan!

CREATIEVE MUST-HAVES


Ondernemen met wind tegen zorgt er ook voor dat de vlieger hoger gaat. Dus niet bij de pakken neer gaan zitten maar kijken hoe je op een creatieve manier toch kunt bereiken wat je voor ogen had. We hebben alle voorstellen nog eens tegen het licht gehouden en gekeken op welke punten er bezuinigd kon worden en wat echte must-haves waren. En dat heeft heel erg goed uitgepakt bij CoffeeLab Breda.

null

“De omgeving van Coffeelab en Worklab zijn zo inspirerend door de inrichting en al het groen daar. Heel fijn, het brengt veel energie voor mij en mijn onderneming met zich mee!”

Corine van Dijk-den Ouden,
(enthousiaste gebruiker van CoffeeLab Breda)


null

TO GO, TO STAY, TO WORK


Naast het station gelegen, maakt dit de ideale spot om je to-go-koffie op te halen met een lekkere snack. Er is de mogelijkheid om een picknickmand te bestellen, inclusief een lijst met fijne plekken in de stad. Zoals alle vestigingen heeft ook Breda zitplekken waar je prima in je eentje even een cappuccino drinkt, of juist met een gezelschap uitgebreid gaat lunchen.

null   Biophilia CoffeeLab Breda   Biophilic flexplekken Breda

CONTACT MET DE NATUUR


Naast goede koffie en lekker gezond eten zijn er in Breda óók flex werkplekken gecreëerd om geconcentreerd te kunnen werken in een natuurlijke, biophilic ingerichte omgeving waar je de mogelijkheid hebt om in contact te komen met anderen en met de natuur.

null

null

FLEXPLEKKEN


Je thuis voelen bij COFFEELAB, dat is altijd het streven. En hoe fijn is het om je thuis te voelen als je aan het werk bent? Je kunt hier kiezen voor een jumpseat, een hotseat of ‘all you can work’. Allemaal te combineren met een prachtige vergaderruimte. Interesse in een flexplek in het centrum van Breda? Kijk dan eens op de site van CoffeeLab.

null

null

BIOPHILIC DESIGN


Nog meer nadruk ligt er hier op het binnenhalen van de natuur in het interieur. Letterlijk, door de vele planten, maar ook bijvoorbeeld door tapijt dat een bospad suggereert, behang met een bomenprint, stoelen gemaakt van rotan en decoraties van gevlochten zeegras. Zo zorg je voor een rustige, ontspannen werkplek waar je creativiteit wordt gestimuleerd.

null

AKOESTIEK


Bij de werkplekken is veel aandacht besteed aan goede akoestiek en biodynamische verlichting, beide belangrijke onderdelen van een biophilic interieur. Ook de toepassing van het natuurlijke materiaal kurk draagt bij aan de akoestiek en het goede gevoel. Kijk hier voor meer uitleg over alle gebruikte biophilic design elementen in CoffeeLab Breda.


null

null

SAMENWERKING


Dankzij de medewerking van deze partijen hebben we, ondanks Corona, toch nog een fantastische zaak kunnen realiseren;

Interieurbouw:

Houters   


Circulaire meubels:

Workbrands  


Planten:

De Klerk interieurbeplanting 


Identiteit:

Marc Koppen 


Klaar voor een biophilic interieur?