OVER STUDIO LIME

interieurconcepten

null

Lianne Bongers - biophilic designer en eigenaar van Studio Lime

"Met mijn ontwerpen help ik de band te herstellen tussen mens en natuur"


Als kind heb ik veel vrije tijd doorgebracht op en in het water omdat mijn ouders een zeilboot hadden. Vele uren heb ik gestruind door de prachtige natuur van de Friese meren, waar ik me als stadsmeisje uit Groningen helemaal in mijn element voelde. Deze hang naar de natuur vertaalt zich al jaren in mijn ontwerpen als inspiratiebron maar sinds 6 jaar ook echt als ontwerpmethode. Toen kwam ik namelijk in aanraking met biophilic design; met deze ontwerp-methode creëer je omgevingen waarin veel natuurlijke elementen aanwezig zijn zoals planten, waterpartijen, organische vormen, frisse lucht, daglicht, natuurlijke kleuren en materialen. Met als doel het herstellen van de band die wij als mens hebben met de natuur, waardoor we er ook beter voor gaan zorgen. En precies dat is mijn drijfveer, de reden dat ik s’ochtends mijn bed uit kom. De motivatie om de planeet beter achter te laten voor onze kinderen! 

Wat kan Studio Lime voor u betekenen?


Wij maken een totaal interieurontwerp dat, afhankelijk van uw wensen, de volgende onderdelen bevat;

 • concept ontwikkelen
 • vlekkenplan maken van de ruimte
 • indelingsplan maken (routing)
 • plan voor wanden, vloeren en plafonds
 • plattegrond op schaal
 • maatwerk meubels
 • kleurenplan
 • moodboard
 • groenplan
 • meubel & verlichtingsplan
 • stoffering 
 • akoestische adviezen
 • styling
 • projectbegeleiding bij de uitvoering                                                                                                                                                                 

  Bij al deze keuze momenten proberen we telkens rekening te houden met de gezondheid van mens, dier & planeet 🦊🌿🌍 


 • Uit welke fases bestaat een interieurontwerp?


  CO - Concept ontwikkeling
  SO - Schetsontwerp
  VO - Voorlopig ontwerp
  DO - Definitief ontwerp
  PB - Projectbegeleiding

  LEZINGEN & CONSULTS

  Na meer dan 25 jaar in het interieurvak werkzaam te zijn, merk ik hoe leuk het is om alle kennis en ervaring die ik heb opgebouwd, te delen met anderen. Dit doe ik door regelmatig met stagiaires te werken maar ook door het geven van lezingen, presentaties & workshops. Ik word met name vaak gevraagd om iets te komen vertellen over biophilic design en wat deze ontwerp methode kan betekenen voor bedrijven, scholen en organisaties. En over wat de natuur met ons mensen doet. Heb je als (interieur)architect een aanvraag voor een biophilic project en weet je niet hoe je dit aan moet vliegen? Je kunt mij inhuren als consultant voor jouw project, ik denk graag mee!