* Gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring in de interieur branche *

null

🌿 BIOPHILIC DESIGN ACADEMY 🌿

Hey interieurontwerper, architect, stylist, 

Herken je één van deze punten?

-  je bent al even bezig als (interieur)ontwerper, stylist of architect maar je mist zingeving
-  je vraagt je af hoe je jouw klanten meer kan bieden dan alleen het 'mooie eindplaatje'?
-  je struggled soms met het binnenhalen van voldoende opdrachten
-  je zou moeiteloos klanten willen aantrekken die echt bij je passen?
-  je wil het verschil maken met jouw ontwerpen, ook op het gebied van duurzaamheid
-  je wil gebouwen en/of interieurs ontwerpen die een positieve impact hebben op mens, dier en planeet?

Dan is ons biophilic design platform echt iets voor jou! Een 1e stap om te leren ontwerpen vanuit de natuur.

null

Lezing biophilic design bij Broeinest Eindhoven

Wat heeft het mij gebracht?

Even voorstellen; mijn naam is Lianne Bongers en ik ontwerp al 19 jaar voornamelijk zakelijke interieurs vanuit mijn bedrijf Studio Lime interieurconcepten in Eindhoven. Ongeveer 7 jaar geleden kwam ik in aanraking met biophilic design door een lezing van Oliver Heath. Ik werd hier zo door geraakt dat ik me vanaf toen helemaal heb ondergedompeld in het onderwerp. En waar ik me voorheen alleen maar liet inspireren door de natuur in mijn ontwerpen, kwam ik nu erachter dat je echt de gezondheid en het welzijn van mensen kunt beïnvloeden door heel bewust de natuur naar binnen te halen. Niet slechts op gevoel, wat ik altijd al deed, maar op basis van wetenschappelijk bewijs. Dit was voor mij echt een kantelpunt in mijn bedrijf, vanaf toen ging het echt ergens over. En ging ik groeien!

Biophilic design platform Nederland

DUURZAAM ALTERNATIEF
Na jaren van leren en toepassen van de principes van biophilic design in mijn eigen projecten voel ik nu de drive om ook andere ontwerpers mee te nemen op dit pad. Omdat ik denk dat biophilia de toekomst van interieurontwerp en architectuur is. We kunnen niet door blijven gaan met het uitputten van de aarde en het negeren van de signalen uit de natuur. Wij hebben als voorschrijvers een enorme verantwoordelijkheid; immers wij bepalen met z'n allen wat onze klanten kopen. Dus kunnen we ook dat duurzame alternatief aanbieden dat gemaakt is van biobased materiaal bijvoorbeeld. Beter voor de gezondheid van de eindgebruiker én beter voor de natuur. Dat is zingeving.

AMBASSADEURS
Het is mijn ambitie om biophilic design de nieuwe ontwerpstandaard te maken voor alle gebouwen en de inrichting daarvan in Nederland en daarom heb ik Biophilic Design Academy (BDA) opgericht. En dat ga ik niet alleen doen. Ik heb een team van 11 biophilic design experts bereid gevonden mee te doen. En dit zijn niet de minste:

 • Laura Vaessen - Moodo
 • Nuria Mundoz - Harbitarmonia
 • Gijs Bruggink – Orga Architect
 • Silja Eckartz _ Silja Design
 • Yvonn Muller –Nacht Pracht
 • Anna Hoving – Human Nature Design
 • Patricia Vernooij - Ininterieurs
 • Ilse de Snaijer – Interieur Experience
 • Iris Havekes - C-More
 • Juul Rameau - Kunstenaar
 • Iris van Asselt - Studio Duurzaam Wonen

Biophilic Design Academy

Met BDA bieden we een lidmaatschap aan van ons kennisplatform met een online leeromgeving. Een levendige community waar biophilic liefhebbers, experts, geïnteresseerden, leveranciers en nieuwsgierigen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, kennis kunnen opdoen en delen en elkaar kunnen helpen om biophilic design in Nederland meer bekendheid te geven en naar een hoger plan te tillen. Tevens willen we op termijn biophilic designers en opdrachtgevers aan elkaar koppelen via het platform en kennissessies en (live) events organiseren.


Aanbod lidmaatschap 


null
  20 redenen waarom je lid zou willen worden van ons platform:

   • Kennis vergaren over ontwerpen met de natuur
   • Stappen zetten op gebied van duurzaamheid
   • Meer duurzame leveranciers leren kennen ♻️
   • Meegenomen worden in de socials en PR van BDA
   • Je bedrijf kunnen presenteren op ons platform
   • Deelname aan forum met biophilic experts uit NL (12 ambassadeurs)
   • Er wordt een boom geplant voor elk nieuw lid via https://treesforall.nl/ 🌳🌳🌳
   • Leeslijst met tips voor de beste boeken 📚
   • Natuurfoto’s, rechtenvrij
   • Leren over biophilia binnen BREAM, LEED en WELL
   • Leren over Forest Bathing + link naar audio files
   • Op termijn meedoen aan pitches voor betaalde opdrachten (Premium lidmaatschap)
   • Voorbeeld projecten per branche
   • Links naar wetenschappelijke onderzoeken die helpen je klant te overtuigen
   • Onderdeel zijn van een movement die de interieurwereld wil verduurzamen
   • Cursussen volgen met 50% korting
   • Kennissessies met leveranciers bijwonen 
   • Live events met gelijkgestemden
   • Onderdeel zijn van een fijne community 
   • Alle info over biophilic design op 1 plek, in het Nederlands


   Daarnaast is de Intro cursus Biophilic Design gelanceerd en hebben we diverse toffe live events, beurzen en kennissessies met leveranciers gehad. Daar wil jij toch ook bij horen?

Lijkt het je wat maar ben je nog niet helemaal overtuigd?

Kijk dan even naar dit webinar, waarin ik je meeneem het platform op en je uitleg wat je precies kunt verwachten!

   We zijn inmiddels met meer dan 60 leden!                🌿  een paar reviews   🌿

"WAT EEN GEWELDIGE SCHAT AAN INFORMATIE!"


Nou, eindelijk heb ik even tijd gemaakt om op het platform te kijken. Wat een geweldige schat aan informatie en ook wel overweldigend! Heel mooi om te zien wat er allemaal gedeeld wordt. Ik zal in januari nog meer mij er in verdiepen, ook omdat ik je cursus net besteld heb.


Iris van Asselt van Studio Duurzaam Wonen

"IK BEN AANGEKOMEN BIJ BDA, HET PLATFORM VOELT ECHT!"


Al lang zit ik in het vak en vanaf het begin ben ik binnenhuisarchitect & interieurontwerper vanuit de NATUUR. Bij verschillende platforms ben/was ik aangesloten, maar het BDA-platform voelt echt. Met gelijkgezinden je visie kunnen delen. Leren van elkaar en bewust met onze NATUUR bezig te zijn. Dit staat centraal bij BDA. Er staat veel informatie op het BDA-platform en er komt regelmatig nieuwe informatie bij. Wil jij als interieurontwerper ‘Biophilic Design’ leren en begrijpen? Dan is dit zeker HET platform.

Jutta Junge-Wentrup van Anders Style 

"ZO FIJN OM DEZE WAARDEN TE DELEN OP DIT PLATFORM VAN GELIJKGEZINDEN"


Verbondenheid met de natuur is cruciaal voor welzijn en gezondheid. BDA platform bevordert deze connectie in de breedste zin van het woord, waardoor een breder bewustzijn ontstaat voor de natuurlijke wereld. Als kunstenaar wil ik de toeschouwer mee te nemen op een ontdekkingsreis vol verwondering en respect voor de natuurlijke schoonheid om ons heen. Zo fijn om deze waarden te delen op dit platform van gelijkgezinden. 

Juul Rameau, Kunstenaar

"VEEL INFORMATIE EN INTERESSANTE GROEPEN"


Ik ben net al gaan rondkijken op het platform: top! Veel informatie, interessante groepen en mijn behoefte aan up to date info omtrent biofiel ontwerp zal zeker ingevuld kunnen worden!

Katleen Vermeire van Fijne Werkplek

"ENORME FAN VAN JOUW PLATFORM BDA"


Hi Lianne, Ik dacht ik ga jou even een berichtje sturen om te zeggen dat ik nu al een enorme fan en enthousiast ben van jouw online platform BDA!! Ik zit momenteel in mijn afstudeerfase aan de Jan des Bouvrie academie in Deventer. Tijdens mijn studiejaren heb ik ontdekt dat de natuur nooit uit mijn ziel en hart is verdwenen. Daarom maak ik ontwerpen waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Als ontwerper geloof ik in de positieve energie van de natuur en de buitenlucht. Mijn ontwerpen zijn gericht op ruimtelijk geluk, gezondheid en het welzijn van de mens. Mijn inspiratie komt voort uit mijn jeugd op het platteland in Brazilië, waar ik ben opgegroeid te midden van een prachtige tropische omgeving, ver weg van de drukke stad en technologie. Hierdoor begrijp ik de essentie van het belang van groenontwerpen en de principes van Biophilic Design! Nogmaals, super bedankt voor jouw platform en ik weet zeker dat het een succes gaat worden! Green Greetings 🌳 

Wslanny Lima Da Cruz

"BDA IS EEN WAARDEVOLLE BRON DIE JE HELPT JE ONTWERP PROJECTEN NAAR EEN HOGER NIVEAU TE TILLEN"


De Biophilic Design Academy (BDA) is voor mij persoonlijk een ongelooflijk waardevol platform. Het biedt niet alleen een schat aan kennis over biophilic design, maar het geeft ook concrete inzichten in duurzame materialen, betrouwbare leveranciers en inspirerende projecten waar biophilic design centraal staat. Ik raak er enorm door geïnspireerd en het stelt me in staat mijn expertise te vergroten, op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en in contact te komen met vooraanstaande experts op het gebied van biophilic design. Bovendien biedt de BDA de mogelijkheid om mijn eigen kennis te delen en bij te dragen aan dit fijne netwerk. Kortom, de BDA is een waardevolle bron die je helpt om je ontwerpprojecten naar een hoger niveau te tillen met een focus op duurzaamheid, innovatie en natuurlijke inspiratie. Als interieurontwerper kan ik dit platform van harte aanbevelen.

Silja Eckartz van Silja Design

Ben jij klaar voor meer diepgang in je ontwerpen met biophilic design ?