TOTAALPLAN THEATER HORECA 

KLANT THEATER AAN DE PARADE    |    LOCATIE s'HERTOGENBOSCH   |     OPPERVLAKTE 500 M2     |     OPGELEVERD SEPTEMBER 2018

null

Theatercafé


Samen met Horeca Development mocht ik een totaalplan maken voor alle horeca van Theater aan de Parade in s’-Hertogenbosch; zij waren verantwoordelijk voor de routing, logistiek en het food aanbod en ik voor de interieur component. We hebben een mooi plan gemaakt voor alle horeca ruimtes in het pand maar de grootste verandering heeft plaatsgevonden in het theatercafé direct bij de entree.


null

null null


null


Spanningsveld


De keywords voor het nieuwe theatercafé waren; wereldkeuken – thee – wijn – foodsharing – open keuken – kleurrijk – licht – comfortabel – vrouwelijk. Het moest een aparte ruimte worden waar ook mensen zonder theaterkaartje terecht kunnen. We hebben hierbij gezocht naar het spanningsveld tussen open en gesloten.

Het moet duidelijk zijn dat je hier niet kunt zitten zonder iets te bestellen en toch moet het laagdrempelig zijn en met veel comfort. Dit wilden we bereiken door een constructie van glas van te maken die de ruimte deels afkadert. Niet bouwkundig maar meer als ware het een kas.Toekomstvisie


Door de steeds wisselende plannen (in 2018) aangaande de toekomst van de huidige lokatie hebben we gekozen voor veel tijdelijke oplossingen. Echter, het theatercafé is bij uitstek de ruimte die geen tijdelijkheid uit moet stralen maar meer een visie moet zijn voor de toekomst.


Het concept (zowel food als interieur) en de keuzes die hiervoor gemaakt worden moeten duurzaam zijn en mee te nemen naar de nieuwe (tijdelijke) locatie. Het foodconcept zal een autonome functie in het theater krijgen. Op zichzelf staand en op momenten ondersteunend aan het theater.


null

Podium

Daarom is er gekozen voor een klein podium in het theatercafé waar net een vleugel kan staan en plek is voor een kleinschalig optreden. De ruimte moet flexibel in te delen zijn en afhankelijk van de programmering kan er geschoven worden met het meubilair. Er is bewust gekozen voor zoveel mogelijk materialen met een link naar de natuur zoals gerecycled hout, leer en grote karpetten met een bamboe print.

De reacties van de bezoekers van het theater zijn bijzonder positief. Vooral het comfort wordt erg gewaardeerd en mensen blijven langer zitten na afloop van een voorstelling. Precies wat de bedoeling was!

null
Klaar voor een theatraal interieur?