Shula - Israëlische deli
25 januari 2021 

Shula - Israëlische deli

Voor Yoav heb ik een ontwerp mogen maken van de ruimte waarin hij zijn Israëlische delicatessenzaak wil gaan openen. In dit mooie pandje in de Pijp in Amsterdam, vlakbij het Sarphati park zat al een afhaal restaurantje genaamd Foodies dat hij over kon nemen.


HUISELIJK WARM

Yoav is een fantastische chef uit Tel Aviv en wil graag dat meer mensen kunnen genieten van zijn kookkunsten. De beoogde sfeer moet warm en huiselijk zijn, en de mediterrane keuken wordt gecombineerd met de verkoop van bloemen.


VISUAL IDENTITY

De huisstijl was al bekend en ik heb met deze basis de vertaalslag gemaakt naar het interieur. In kleuren, in materialen en in gevoel. Simpel en elegant. Met organische vormen, ruwe afwerkingen van natuurlijke materialen en zachte, warme, aardse kleuren


visual identity

GASTVRIJHEID

De naam Shula komt van de oma van de vrouw van Yoav. Zij schijnt fantastisch te koken is ook nog eens 1 van de meest gastvrije mensen die hij kent en daarom de inspiratiebron voor het openen van deze zaak.

ISRAËLISCHE KEUKEN

Het idee is om Amsterdammers kennis te laten maken met het eten waar Yoav zelf, en veel van zijn vrienden, mee zijn grootgebracht. Een mooie mix tussen culturen van de mensen die uit verschillende landen naar Israel zijn gekomen, zorgen voor een heerlijke, rijke en interessante keuken. De verse ingrediënten, groentes die groeien onder de Midden-Oosterse zon, wilde kruiden, olijfolie, limoenen en de beste kruiden mixen zijn de basis van deze keuken.


Shula Amsterdam

HOUTEN ZITBLOK

Om een mooie etalage te creëren heb ik een houten blok getekend dat dient als afscheiding maar waar je tevens aan de andere kant op kunt zitten. De warme, Mediterraan-beige kleur komt op beide lange wanden met daarop in de donkere kleur de schaduwen van de takken van een olijfboom.

METRO TEGELS

Er ligt een mooie oude terrazzo vloer die alleen hoeft te worden gereinigd en dan een perfecte basis vormt voor al het hout dat erop komt te staan. De kobaltblauwe metro tegels zorgen voor een mooie achtergrond in de verder rvs keuken.

FLOWERCORNER

Boven de oude toonbank met marmer blad komt een rek te hangen waar gedroogde bloemen op de kop aan hangen, zodat je ook vanaf buiten meteen ziet dat je hier verse bloemen kunt kopen. En natuurlijk mogen een olijfboom en sinaasappelboompjes niet ontbreken voor de typisch Mediterrane sfeer!

Over de schrijver
Al bijna 20 jaar ontwerp ik interieurs, vooral voor zakelijke klanten, onder de naam Studio Lime. Vanaf 2017 ben ik me gaan specialiseren in biophilic design omdat dit zo past bij wie ik ben; een natuurliefhebber met een drive om de aarde beter achter te laten voor onze kinderen. Dit helpt mij om nog betere, duurzame interieurs te ontwerpen. Plekken die rust uitstralen maar ook een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de gebruikers. Waar mensen graag willen zijn!
Reactie plaatsen