MAAS INTERNATIONAL 

KLANT MAAS INTERNATIONAL    |    LOCATIE EINDHOVEN     |     OPPERVLAKTE 350 M2     |     OPGELEVERD FEBRUARI 2022

PVC? No way!

Toen ik de 1e keer kwam kennismaken bij Maas koffie in Eindhoven had ik, zoals ik meestal doe, even op de website van het bedrijf gekeken. Prachtige plaatjes, wervende teksten en…een sterke focus op duurzaamheid. Dat is een match, dacht ik. We raakten in gesprek en ik kreeg al snel te horen dat er al een vloer voor het nieuwe bedrijfsrestaurant besteld was; pvc stroken (= poly vinyl chloride). Ehmmm, hier gaat iets mis.

Gelukkig kon deze bestelling nog geannuleerd worden en hebben we het pvc vervangen door een vloer van Wineo met dezelfde uitstraling en kenmerken, maar dan gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zonder weekmakers, oplosmiddelen of chloor. Dit was het startpunt van onze zoektocht naar een zo duurzaam mogelijk interieur.

null

nullnull

null

Concept

De slogan van Maas International is “Treat yourself well” en dit werd het uitgangspunt van het interieurconcept voor het nieuwe bedrijfsrestaurant. Ik heb dit doorgetrokken naar “Treat others well” en “Treat the planet well”. Een visie waar ze al heel bewust mee bezig zijn in de bedrijfsvoering. En dat dit ook heel goed toepasbaar is in de vormgeving van het interieur was een eye-opener voor ze. Maar gelukkig werd dit met veel enthousiasme omarmt, wat geresulteerd heeft in een verantwoord en duurzaam interieur.


null

null

Hennep stoel

Voor het overgrote deel van de stoelen en barkrukken in het restaurant hebben we gekozen voor de meest de meest duurzame stoel ter wereld; de Hemp stoel van Vepa. Gemaakt van de 100% biologische materialen hennep en bio-hars en daardoor volledig recyclebaar.

Een andere stoel die we hebben voorgesteld is de Felt stoel, ook van Vepa. In elke Felt stoel krijgen 154 pet-flessen een 2e leven. En bovendien ondersteun je tegelijkertijd de missie van Plastic Whale voor plasticvrije wateren. Een deel van de omzet van deze collectie wordt namelijk direct beschikbaar gesteld aan deze organisatie.

Het vloerkleed dat onder de zithoek ligt is bewust gekozen vanwege het feit dat je deze na afloop van zijn levensduur, volgens het Re-Start programma van Desso, weer terug kunt brengen waarna ze er weer nieuw tapijt van kunnen maken.

null

Hergebruikte wandpanelen

Onderdeel van het ontwerp was een podium voor presentaties en een wandmeubeltje. Deze zouden door een interieurbouwer op maat gemaakt worden. Maar als je samen op pad bent om te verduurzamen dan steek je elkaar aan. Dus kwam facility manager Paul met het briljante plan om ze te laten maken van een aantal wandpanelen die toch gesloopt moesten worden. En omdat deze panelen een print bevatten, dragen de nieuwe meubels nu een vleugje verleden met zich mee. Dus hergebruik is niet alleen goed voor de wereld maar zorgt ook nog eens voor een mooi, zichtbaar verhaal!null

null

De Plantage

Om het nieuwe bedrijfsrestaurant een eigen gezicht te geven is er door Maas koffie een naam voor bedacht; De Plantage, naar de oorsprong van koffie en thee. Ook is er een krant uitgebracht om het concept verder vorm te geven. Niet alleen het interieur is namelijk radiaal gewijzigd, ook het aanbod is meer verantwoord en gezond geworden. Supertof om aan die omslag mijn steentje bij te mogen dragen!

Nog meer foto's...

null

null

null


Klaar voor een duurzaam interieur?