Een horeca terras ontwerpen

Terras ontwerp

Studio Lime heeft zich een aantal jaren geleden toegelegd op het ontwerpen van het terras voor de horeca. Met de blik van een designer kijken wij niet alleen naar functionaliteit en hoeveelheid stoelen maar ook naar sfeer en uitstraling, aansluitend bij het interieur. Wij richten ons hierbij op hotels, strandpaviljoens en restaurants die de meerwaarde zien van een goed functionerend terras met een kwaliteitsuitstraling.

Onderscheidend

En gelukkig zijn dat er steeds meer; horeca ondernemers die het belang inzien van een goed ontworpen terras. Bijvoorbeeld bij Meneer Frits op de Markt in Eindhoven. Daar had men behoefte aan beschutting en warmte op het tochtige terras en bovendien wilden ze een onderscheidende uitstraling ten opzichte van alle terrassen die er al zijn op het plein.

Maatwerk

We hebben hiervoor een afscheiding ontworpen en op maat gemaakt die zowel beschutting bied alsook een zitplek is in de vorm van een bank. Gemaakt van Cortenstaal en voorzien van een plantenbak is dit een prachtig element geworden dat door de kleurige kussens heel uitnodigend is. Een groene oase in de binnenstad wilden we maken, om contrast te bieden aan de vele harde materialen van het gebouw en zijn omgeving. De oranje zeildoeken zorgen ervoor dat het niet meer waait tussen de pilaren. Sindsdien wordt er weer het hele jaar door gebruik gemaakt van het terras!

 

Theater de Schalm

Ook voor het terras van theater de Schalm in Veldhoven hebben we een ontwerp mogen maken. Passend bij de bestaande meubels hebben we een aantal zitbanken uitgetekend met kleurige kussens en dit aangevuld met plantenbakken en nieuwe stoelen. Zo ontstond weer een mooi fris terras dat een blikvanger is geworden op het plein.

[caption id="attachment_2023" align="alignnone" width="951"]
Terrasontwerp Amstelhoeck, Amsterdam[/caption]  

   Visitekaartje

    Voor een horeca ondernemer is zijn terras het eerste dat een klant ziet, ook in de winter. Als      deze 1e indruk rommelig en onverzorgd is zal dat zeker effect hebben op de keuze van de          klant om er naar binnen te gaan. Een gemiste kans dus als je terras er niet tip-top uitziet,         zomer en winter. En het mooiste is natuurlijk als de uitstraling die je buiten ervaart, binnen          klopt en vice versa. Wij vertellen je graag waar je allemaal op moet letten om een          
  sprankelend, goed functionerend terras te maken! 

      Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren