FLOW YOGA & FOOD

FLOW YOGA & FOOD    |    LOCATIE DELFT     |     OPPERVLAKTE 455 M2     |     OPGELEVERD APRIL 2022

null


Gezondheid voor lichaam en geest


Een yoga studio in het ene pand, een foodbar in het pand ernaast. Samen vormen ze Flow yoga & food in Delft. Gezondheid voor lichaam én geest, dat was het uitgangspunt voor het interieurontwerp. Ontladen en weer opladen. En hoe kun je dat beter doen in een omgeving ingericht vanuit de principes van biophilic design?

Het doel van biophilic interieurs is het herstellen van de band die wij als mens hebben met de natuur. Die connectie zijn we in de loop der tijd steeds meer kwijt geraakt doordat we in verstedelijkte omgevingen zijn gaan wonen en er meer technologie ons leven is binnengekomen. Terwijl de natuur een enorm herstellend vermogen heeft, waar wij als (gestreste) mens juist zo wel bij varen. Nu meer dan ooit!

Foodbar


Connectie met de natuur


Een ruimte die de natuur weerspiegelt zorgt namelijk voor rust, ontspanning en verbinding. Dat komt omdat in de natuur onze bloeddruk en ons stresslevel daalt. En dat is niet verwonderlijk want wij hebben als mens het grootste deel van ons bestaan geleefd in de natuur dus dat zit nog helemaal in ons systeem. Bij Flow is de connectie met de natuur op veel verschillende manieren merkbaar in de vorm van materialen, patronen, kleuren, meubels & verlichting. En ook in het eten!

null

Gezonde materialen voor mens en milieu


De basis voor beide ruimtes wordt gevormd door een Duracem gietvloer gemaakt van gerecycled materiaal met een biobased binder. Ook in beide ruimtes, maar wel in 2 verschillende kleuren, een akoestisch spuitplafond van Acocell gemaakt van gerecycled papier. Voor alle geschilderde wanden hebben we gekozen voor de duurzame, minerale verven van Keim. De decoratieve plaatmaterialen in de keuken van de yogastudio zijn van Unilin. De bamboe lampen komen van het sustainable verlichtingsmerk Good&Mojo. Door bewust te kiezen voor dit soort leveranciers zorg je ervoor dat een interieur er niet alleen mooi uitziet maar ook gezond en verantwoord is.

null

null

null


Vintage meubels


In de foodbar van Flow kun je ook op je bord genieten van alles wat de natuur te bieden heeft want op het menu staat groente in de hoofdrol. En hoewel het interieur iets kleurrijker is dan in de yogastudio kun je toch goed zien dat het familie van elkaar is. We hebben veel materialen uit de natuur gebruikt zoals hout (FSC), marmer, riet en het snelgroeiende bamboe. Het grootste deel van de losse meubels komt van Satelliet en dit hebben we gecombineerd met een aantal mooie vintage meubels.

Yoga studio

null

Ontspannen genieten


Met Flow hebben we, samen met de opdrachtgevers Marjon & Bart, een plek willen creëeren waar je uit je hoofd kunt komen en op een ongedwongen wijze kunt ontspannen en genieten. Door goede akoestische oplossingen, aardse kleuren en mooie, duurzame materialen te gebruiken is de yogastudio een oase van rust en balans geworden waar je even helemaal kunt ontsnappen aan de hectiek van alle dag.


Kleedkamer yoga studio

null


Dit project is tot stand gekomen samen met:


Horeca Development – locatie onderzoek en projectbegeleiding
https://www.horecadevelopment.com

Houters – interieurbouw
https://houters.nl/

Karin Verhoog Fotografie
https://www.karinverhoog-bedrijfsfotografie.nl/

null

null

Klaar voor een duurzaam interieur?