De 10 meest luchtzuiverende planten
05 augustus 2020 

De 10 meest luchtzuiverende planten

Stekjes ruilen bij CoffeeLab voor meer luchtzuiverende planten

Wetenschappelijk onderzoek (Nasa Clean Air Study) stelt vast dat sommige planten de lucht kunnen zuiveren van giftige stoffen zoals benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde. Dit zijn stoffen die in vrijwel elk binnenklimaat voorkomen. Deze 10 planten scoren het best op hun luchtzuiverende kwaliteiten:

  1. Goudpalm (Dypsis lutescens)
  2. Lady palm (Rhapis)
  3. Bamboo palm (Chamaedorea seifrizii)
  4. Rubber plant (Ficus elastica)
  5. Dracaena (Asparagaceae)
  6. Klimop (Hedera helix)
  7. Dwergdadelpalm (Phoenix roebelenii)
  8. Vijgenboom (Ficus carica)
  9. Boston varen (Nephrolepis exaltata)
  10. Lepelplant (Spathiphyllum) 

Wil jij ook werken in een ruimte waarin je je van nature goed voelt? Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen doen door te bellen met Lianne op nummer 06-511 680 60 of mail naar lianne@studiolime.nl

Over de schrijver
Al bijna 20 jaar ontwerp ik interieurs, vooral voor zakelijke klanten, onder de naam Studio Lime. Vanaf 2017 ben ik me gaan specialiseren in biophilic design omdat dit zo past bij wie ik ben; een natuurliefhebber met een drive om de aarde beter achter te laten voor onze kinderen. Dit helpt mij om nog betere, duurzame interieurs te ontwerpen. Plekken die rust uitstralen maar ook een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de gebruikers. Waar mensen graag willen zijn!
Reactie plaatsen