COFFEELAB EINDHOVEN CS

KLANT COFFEELAB    |    LOCATIE EINDHOVEN     |     OPPERVLAKTE 260 M2     |     OPGELEVERD SEPTEMBER 2020

Van 1 koffie tentje naar koffie keten


Met uitzicht op het rode dak, waar de avonturen van CoffeeLab allemaal begonnen zijn, is deze foto best iconisch te noemen. In het gekke rode pandje waar de samenwerking met de brand-store van Eindhoven gestart is met het idee dat we daar voor 5 jaar een koffie tentje zouden bouwen. En wat uiteindelijk resulteerde in een kleine keten van inmiddels 5 vestigingen in de steden Den Bosch, Breda, Nijmegen en als kers op de taart een 2e locatie in Eindhoven naast Strijp-S; op het Centraal Station!
null


null

Transistor radio


En toen was daar ineens die geweldige kans om de stationsrestauratie over te nemen in het prachtige pand van architect Koen van der Gaast (1923-1993) met uitzicht op het plein. En met die typische vorm van een transistor radio als je van een afstand kijkt.


De vorige uitbater (Albron) heeft er slechts 2 jaar geleden een prachtig interieur voor laten ontwerpen door Paul Linssen. En met deze mooie basis mochten wij aan de slag. Kijken wat nog goed is (veel!) en daarna toevoegen wat het nog beter maakt.


null

Planten, planten, planten...


Wat we hebben gedaan is een typisch Coffeelab-sausje gegoten over dit mooie, maar ook vrij steriele, interieur.

Dus wat minnetjes toevoegen aan al die plusjes waardoor je spanning creëert. En natuurlijk zijn dat planten, heeeel veel planten! Die zorgen voor instant sfeer, een gevoel van leven maar ook voor een betere akoestiek in dit enorm hoge pand met veel harde materialen.


De akoestiek was hier een enorme uitdaging. Het pand is een monument en dus mocht er niks worden opgehangen aan wanden of plafonds. De planten, die we ook de hoogte in hebben gebracht, waren hier een uitkomst om toch te komen tot een  acceptabele akoestische waarde.

De trap op

Onze grootste zorg was; hoe verleiden we mensen die in de stationshal lopen om de trap op te gaan? De favoriete plekken zijn natuurlijk die aan de stationsplein kant vanwege het licht en het uitzicht. Dus zie je niemand zitten aan de andere kant, ook al zijn er mensen binnen. En als je niemand ziet zitten ga je zelf ook niet zo snel naar boven. We hebben een lange houten plank laten maken aan de zijde van de stationshal (het wordt nu ‘de langste borrelplank van Nederland’ genoemd).


Deze plekken zijn voorzien van stopcontacten zodat je er lekker met je laptop plaats kunt nemen. We hebben gezorgd dat je hier tegen een hele rij planten aankijkt maar nog net zo dat je kunt zien wat er in de hal beneden gebeurt. En andersom!null

null

null

Songtekst Fresku


Ook de trap zelf hebben we aangepakt. Langs de zijkant hangen nu planten die je beneden al verleiden om de ‘groene oase’ te betreden.

En op de treden van de trap staat een ode aan Eindhoven; het refrein van het nummer “Eind hoger” van de bekende Eindhovense rapper Fresku. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het vanaf dag 1 goed is gaan lopen. Zo goed zelfs dat er soms mensen teleurgesteld moeten worden omdat het vol zit.

Inmiddels kan iedereen weer kan genieten van deze fantastische, bruisende plek op het station van Eindhoven, je kunt het zelfs afhuren om je eigen feestje te bouwen!

null


null

Klaar voor een duurzaam horeca interieur?