COFFEELAB DIVERSE VESTIGINGEN

KLANT COFFEELAB    |    LOCATIE EINDHOVEN, NIJMEGEN, DEN BOSCH     |     OPPERVLAKTE DIVERSE     |     OPGELEVERD TUSSEN 2014-2019


null

CoffeeLab UC

Op 8 november 2014 hebben Jeroen Veldkamp, Rob Bongers en Jan-Willem van der Aa op het stationsplein in Eindhoven een prachtige koffiezaak gerealiseerd waarvan Studio Lime het concept en interieur voor heeft mogen ontwerpen.

Begonnen als experiment voor 5 jaar maar door het enorme succes is het inmiddels een kleine keten geworden die snel aan het groeien is.

Testlab


CoffeeLab UC aan het Stationsplein in Eindhoven is een bijzondere koffiebar, in de eerste plaats omdat de ruimte een open verbinding heeft met de nieuwe brand-store van de VVV.

Daarnaast is de basis voor het totale concept dat de ruimte één groot testlab is. Continue in beweging, nooit af en organische groei zijn de speerpunten voor het testlab, dat niet alleen een lab voor koffie zal zijn maar ook een foodlab, kassalab, stoelenlab, plantenlab, ovenlab, vaatwaslab etc.

nullnull

Interieur 'under construction'


Het testlab concept was tevens het vertrekpunt voor het interieurconcept. We hebben het continu in beweging zijn en inspelen op veranderingen heel letterlijk genomen. Zo komt het dat bij de soft-opening op 8 november nog van alles ‘niet af’ was. Under Construction dus, U.C. En dat zal zo blijven.

Ook zijn alle losse interieur-elementen te koop of zelfs te adopteren. Levend groen is een belangrijk onderdeel in het totale plan. Een flink aantal vaste, veelal hangende planten, maar ook een aantal planten van plantbeu.nl die opgeknapt zijn en via het CoffeeLab weer een plekje zoeken bij iemand die er goed voor zorgt.


Na 5 jaar is deze vestiging gesloten maar konden we snel daarna in het station een nieuwe fijne plek creëren.

CoffeeLab Kennedytoren (KT)


Begin 2016 is CoffeeLab gevraagd om een interne vestiging te maken, exclusief voor personeel werkzaam in de Kennedytoren. Omdat hier ook uitgebreide lunch voorzieningen moesten komen en omdat het een waanzinnig mooi en groot pand is ( van Van Aken architecten) waar wij onderdeel van zijn, is dit weer een iets andere variant op het CoffeeLab concept geworden. Maar wel met dezelfde herkenbare ‘groene’ uitstraling.


Helaas hebben we deze vestiging na een jaar al moeten sluiten.


null
nullCoffeeLab Den Bosch (DB)


Op 15 april 2017 zijn we ‘zachtjes’ open gegaan op een waanzinnige plek en dito pand in het prachtige Den Bosch. Meteen op ‘de rotonde met de draak’ als je het station uitkomt, met bovenin de 16 kamers van het Little Duke Hotel en schuin tegenover de bekende Bossche Bollen zaak van de Groot (die ook bij CoffeeLab te koop zijn maar dan met een betere koffie on-the-side!)


null

null

Locatie


Het pand is aanzienlijk groter dan dat van CoffeeLab in Eindhoven. Er is dan ook gekozen om het assortiment uit te breiden met een all-day breakfast/brunch, voor de hotelgasten maar ook voor de Bosschenaar die lekker buiten de deur wil ontbijten.

En ook in de avond worden er diverse goede pasta’s geserveerd, to-go of om ter plekke op te eten aan de gezellige grote ‘community-tafels’ waarbij het fijn is om aan te schuiven. Over de gehele lengte van het pand heeft Aart van Asseldonk weer halfhoge zit/werkplekken gemaakt met de speciaal voor CoffeeLab ontworpen barkrukken, zodat je lekker naar buiten kunt kijken.


Hier rechts zie het keukentje waar al dat lekkers uit komt.

null
null

Design


Omdat Den Bosch een hele andere stad is dan Eindhoven, veel chiquer en minder rauw, hebben we gekozen om het interieur hier wat meer op aan te passen. Met een mooie leren treinbank, een goudkleurige spiegelwand, deels koperkleurig plafond, wanden van kurk. Maar natuurlijk ook de klassiekers als de koffiefilterwand, de groene kleur op de wand in combinatie met de koperen lablampjes, en niet weg te denken; het levend groen!

Echt CoffeeLab maar dan met een Bossche twist.

null

Coffeelab Nijmegen


Zo'n 2 jaar na Den Bosch kwam de vestiging in Nijmegen, geopend in November 2019. Ook weer in een prachtig oud pand dichtbij het station. Er schuin tegenover om precies te zijn. Met een prachtig groot terras op eigen terrein waar een 3-tal grote bomen zorgen voor leven, gezelligheid en schaduw.


Natuurlijk komen ook hier diverse typische CoffeeLab elementen terug zoals de wit betegelde counter, de koperen lampjes en veel, heel veel planten. Maar er is ook ruimte voor unieke items, zoals hier in de 2 erkers, waar de prachtige Crown lamp van JSPR heel mooi tot zijn recht komt.

null

null

null

Oud & nieuw interieur


Omdat in deze vestiging al een mooie houten vloer aanwezig was, en dit heel goed past bij de uitstraling van het pand, hebben we deze zo gelaten. Ook de houten cafe stoelen en tafels hebben we deels gebruikt en gecombineerd met de Bent stoelen Van Tristan Frencken.

In dit pand konden we geen zware rekken aan het plafond bevestigen en daarom heeft Aart van Asseldonk een grote tafel inclusief plantenrek gemaakt. Ook de werkplekken aan het raam in één van de erkers zijn op maat gemaakt door Aart. In diezelfde erker hebben we 2 wandjes gemaakt met levend mos.

Biophilic design


Ook in Nijmegen hebben we heeeel veel planten toegepast omdat dit ontzettend goed is voor het gevoel van welzijn van mensen. Dit is een belangrijk element in de biophilic design theorie die we ook in dit project zoveel mogelijk hebben toegepast. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina.

null

null

null

null

Klaar voor een duurzaam horeca concept?