BORGO CASTELLO PANICAGLIA

KLANT FAM. TOP   |    LOCATIE UMBRIË     |     OPPERVLAKTE 1500 M2     |     OPGELEVERD JUNI 2019

null

null

COLORS OF UMBRIË


Begin 2019 kreeg ik de fantastische opdracht om een totaal ontwerp te maken voor een agriturismo in het Italiaanse Umbrië; de Borgo Castello Panicaglia. Ik mocht voor alle ruimtes in het hoofdgebouw de routing maken, de indeling bepalen, een kleurenplan maken, meubels uitzoeken en een lichtplan bedenken. De ruimtes waren onderverdeeld in 4 ‘public spaces’ op de begane grond (huiskamer, restaurant, winkeltje en keuken) en 9 kamers verdeeld over 3 verdiepingen.

9 VERSCHILLENDE KAMERS


Alles moest gebeuren in zeer kort tijdsbestek want de bedoeling was in eerste instantie dat de Borgo eind april open zou gaan. Ik ben gestart met het maken van een kleurenplan gebaseerd op de ‘couleur locale’ van Umbrië en vanuit deze inspiratie is het hele plan tot stand gekomen. Half januari ben ik met alle plattegronden en kleurstalen onder de arm naar de Borgo geweest om daar ter plekke de situatie te bekijken en de kleuren aan te passen aan de verschillende kamers en ruimtes.


MEUBELS EN STOFFEN

Samen met de opdrachtgevers heb ik een hele dag doorgebracht bij Satelliet meubelen in Breda om alle voorgestelde meubels in het echt te gaan bekijken en de stoffen uit te kiezen. Half februari was het plan helemaal uitgewerkt en klaar voor uitvoering. Maar zoals het wel vaker gaat tijdens creatieve processen heeft de opdrachtgever de vrijheid genomen om zijn eigen draai te geven aan het plan. Het project is daarna afgestyled door een styliste, en dat heeft ze super gedaan.

null


null

nullnull

LOGEREN OP DE BORGO


Ik mocht er 2 zomers een week verblijven met mijn gezin en heb enorm genoten van de prachtige ruimtes, het lekkere eten en de mooie omgeving! En fantastisch om te zien hoeveel van mijn oorspronkelijke ideeën doorgevoerd zijn. Neem een kijkje op de site van Borgo Castello Panicaglia voor een indruk van deze bijzondere plek, of bekijk de (zelfgemaakte) foto’s hieronder.

null

null

null

null

Kunnen wij jou helpen met je project?