ANNA PANCAKES 2 - UTRECHT

KLANT ANNA PANCAKES    |    LOCATIE UTRECHT     |     OPPERVLAKTE 145 M2 + 120 M2    |     OPGELEVERD JAN 2020


Pannenkoek restaurant – new style

In 2018 mochten wij het interieur ontwerpen voor de 1e vestiging van Anna Pancakes in Utrecht. En eind 2019 vroegen Anna en Remco mij of ik ze wilde helpen met de inrichting van ‘het zusje van Anna’; de 2e vestiging aan de gracht, vlak onder de Dom toren, in een prachtig trapgeveltjes pand. En dit is niet zomaar een pannenkoek restaurant; dit is ‘pancakes – new style’.

Vide met hangend groen


Het trapgeveltjes pand was ook meteen een flinke uitdaging. Klein, niet per se ingedeeld voor horeca en met de keuken in de kelder. Alle verdiepingen zijn met elkaar verbonden via een klein en laag kronkel trapje. Om toch zoveel mogelijk te halen uit de ruimte hebben we ervoor gekozen om zitjes te creëren met barkrukken rondom de open vide. 

Om beneden en boven met elkaar te verbinden hebben we flink wat hangend groen aan de omheining van de vide gehangen. Dit zorgt er ook voor dat mensen meteen zien dat er boven ook nog iets gebeurt.
null


null

Instagrammable behang


Bij de 1e vestiging is de moswand een echte eye-catcher, en hoewel het concept hetzelfde is gebleven wilden de beide eigenaren wel wat andere blikvangers in deze vestiging. Daarom is gekozen om met dezelfde kleuren op de wanden te werken maar hierbij een uitgesproken behang te gebruiken. En met deze prachtige orchideeën print van Osborne & Little wil iedereen op de foto

null
null

Spiegels


Om de kleine ruimtes in dit pand zo optimaal mogelijk te gebruiken zijn keuken en de toiletten gesitueerd op -1. Zodat er op de begane grond, uit het mini barretje, alleen drankjes geserveerd hoeven te worden. De plafonds zijn bewust wit geschilderd (die waren deels rood…) en zijn er veel spiegels toegepast om de ruimte optisch te vergroten. 

Op de begane grond zat al een mooie zwart/wit marmeren vloer, die we zo hebben gelaten. Op de bovenverdieping is gekozen voor een lichte houtkleur Hongaarse punt waardoor het geheel een moderne en heldere uitstraling krijgt.


null

Instagramable interieur?